عمران و معماري گچساران

عمران و معماري گچساران
نويسندگان
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان عمران گچساران و آدرس betoni.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





 

ضوابط بالکن هاوحیاط خلوت ها



بالکن ها:

* احداث پیش آمدگی و بالکن در گذرهای کمتر از 12 متر ممنوع است.
* در خیابان های 12 تا 20 متری: با عرض 80 سانتی متر
* در خیابان های با عرض بیشتر از 20 متر: با عرض 120 سانتی متر
* ارتفاع پیش آمدگی نسبت به کف پیاده رو: حداقل 3 متر
* پیش آمدگی روی پخ دو گذر در محدوده سند مالکیت: حداکثر 5/1 متر عمود بر پخ(با رعایت حداقل 5/3متر ارتفاع)

* محاسبه زیر بنا و تراکم پیش آمدگی در فضای باز:
الف- پیش آمدگی آخرین سقف ساختمان(باران گیر): جز زیر بنا محسوب نمی شود.
ب- بالکن ها و تراس های مسقف تا عرض 3 متر:
* سه طرف باز: 2/1(یک دوم) مساحت آن جززیر بنا و مازاد بر 3 متر به طور کامل زیر بنا محسوب می شود.
* سه طرف بسته: 3/2(دو سوم) مساحت آن جز زیر بنا محسوب می شود.

حیاط خلوت ها:
الف: برای ساختمان های معمولی با ارتفاع حداکثر 5 طبقه:

1- حیاط خلوت های تامین کننده نور اتاق های اصلی ساختمان(نشیمن،ناهار خوری،خواب و ...)
* حداقل مساحت 12 متر مربع و حداقل عرض 3 متر
* برای زمین های کمتر از 200 متر مربع 6% مساحت زمین

2- حیاط خلوت های تامین کننده نور آشپزخانه یا انبار:
* با مساحت بیشتر از 6 متر مربع،حداقل عرض 2 متر
* برای زمین های کمتر از 200 متر مربع،3%مساحت زمین

ب: حیاط خلوت در شمال پلاک های شمالی:
* حداقل عرض 3 متر
* برای زمین های کمتر از 200 متر مربع،حداقل عرض 2 متر

ج: حیاط خلوت برای دو واحد مسکونی:
* نور گیری اتاق های اصلی از دو واحد مسکونی مستقل از یک حیاط خلوت(در مورد ساختمان های تا 6 طبقه از کف): حداقل فاصله پنجره واحدها 6 متر
* نورگیری آشپزخانه از دو واحد مسکونی مستقل از یک حیاط خلوت (در مورد ساختمان های تا 6 طبقه از کف):حداقل فاصله پنجره های مقابل هم 4 متر

د: حیاط خلوت برای ساختمان های بیش از 6 طبقه:
* نورگیری اتاق ها باید به صورت منطقی پیش بینی شود.

ماخذ:گاهنامه سازمان نظام مهندسی ساختمان
=================================================================== ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
=================================================================== ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
فضای داخلی و نحوه و تقسیم بندی پلان ها :
توجه به فضای داخلی و نحوه و تقسیم بندی پلان ها، نقش مهمی را در ساختار معماری یک بنا بر عهده دارد.
  طراحی فضایی با انعطاف پذیری بالا و تنوع پذیر از لحاظ چیدمان و آرایش سطوح می تواند کارکرد های مختلفی را بپذیرد و این در حالی است که مخاطب احساس رضایت بیشتری از فضا خواهد داشت.
 استفاده از جدا کننده های سبک و قابل حمل، شفاف سازی، رنگ بندی های متناسب با نیاز های موجود، تنوع مصالح، توجه به نحوه قرار گیری و تعامل مابین فضاهای مختلف از جمله ویژگی ه ایی هستند که در کنار ساختار خاصی که برای یک پلان معماری در نظر گرفته شده است، می تواند بر غنای آن افزوده و حتی قسمتی از مشکلات آن را حل کند.
    از طرف دیگر معماری داخلی به لحاظ معیارهای روانشناسی اهمیت بسیاری دارد. میزان امنیت، صمیمیت، شور و هیجان و آرامش موجود در یک فضا را با می توان با راهکارهای مناسب تشدید یا تضعیف کرد.
    هر کدام از انسان ها دارای تعلقات ذهنی و روحی خاصی هستند که پاسخگویی به نیازهای آنها در معماری داخلی اولویت قرار می گیرد، از این رو نگرشی علمی و راسیونال در کنار خلاقیت های هنری مطرح شده و یکی از مسائل مهم در این زمینه ایجاد تعامل و هماهنگی بین آنها است.
   امروزه مبحث طراحی و دکوراسیون داخلی، اهمیتی خاص یافته و حتی به عنوان رشته ای مجزا تدریس می شود. الگوهای و ایده های مختلفی اعم از مدرن و کلاسیک، توسط طراحان این رشته به کار گرفته می شود و از محدودیت های معماری در زمینه اجرا، معمولا خبری نیست و می توان به ایده های بلند پروازانه ایشان تجسم بخشید، چه بسا به گونه ای میان گستره ای، موضوع فعالیت رشته های مختلف هنری از مجسمه سازی گرفته تا نقوش برجسته قرار گرفته میگیرد.
     پیشرفت تکنولوژی به سبب تسهیل در یکسری از مسائل تاسیساتی و اجرایی از یک طرف و تنوع و کارآیی بالا در محصولات عرضه شده، زمینه مساعد و کارآمدی را در سطح جامعه به وجود آورده است؛ بهانه ای که پرداختن به مقوله طراحی داخلی را جز لاینفک فضاهای معماری بر می شمارد.
    معماری داخلی و توجه به جزئیات و تزئینات بعد از چندین دهه سکوت و فراموشی، رویکردی دوباره پیدا کرده و جالب تر اینکه سعی می کند نمود هایی از معماری گذشته را در تلفیقی با الگوهای مدرن بیان کند؛ مساله ای که سال ها است در معماری مورد بحث و جدلقرار گرفته و تا کنون نتیجه ای حاصل نشده است.
   معماری گذشته ما سرشار است از ظرافت ها و ریزه کاری هایی که هزاران ایده و خلاقیت را در خود نهفته است.
  تزئینات و کاشیکاری های داخلی با تناسبات و رنگ بندی خاص خویش در کنار کالبد درونی، فضایی رمزگون را تداعی می کنند و هم اکنون نیز ارزش فضایی خویش را حفظ کرده است
    امروزه با افزایش روز افزون جمعیت شهری و قیمت زمین ، ساخت و ساز آپارتمان و زندگی آپارتمانی مقرون به صرفه تر شده است . بیشتر ما حداقل یک بار زندگی در محیط بسته آپارتمانی را تجربه کرده ایم و از معایب و مشکلات آپارتمان نشینی آگاهیم.
    یکی از عمده معایبی که بیشتر مردم از آن گله مند هستند خفه و بسته بودن فضای آپارتمان است . ما با استفاده از چندین نکته کوچک که بیشتر جنبه بصری دارد میتوانیم این فضای مرده را زنده تر و آپارتمان خود را دلباز تر نماییم .
   1. انتخاب رنگ دیوارها
    انتخاب رنگ مناسب برای فضای آپارتمانی بخصوص آپارتمانهای با متراژ کم بسیار مهم است. رنگها از نظر درخشندگی و شفافیت انواع مختلف دارند که بهترین انتخاب ، انتخاب رنگهای روشن با درخشندگی و شفافیت زیاد است . اصولا" رنگهای روشن باعث می شوند که  فضا بزرگتر بنظر آید و هر چه شفافیت و درخشندگی آن بیشتر باشد به دلیل انعکاس نور فضا زنده تر بنظر می آید. یکی از رنگهای مناسب آپارتمان رنگ استخوانی روشن است ، که علاوه بر داشتن شفافیت و روشنی با بیشتر رنگهای وسایل منزل همنشینی دارد و کمپوزیسیون مناسبی را ایجاد می نماید.جهت ایجاد تنوع در رنگ میتوانید در قسمت دیوار اپن آشپزخانه از مصالح سنگی با رنگهایمتنوع استفاده نمایید.
   2. انتخاب کفپوش
   جهت پوشش کف آپارتمان از مصالح گوناگونی میتوان بهره گرفت .( از جمله سرامیک ها ، پارکتهای طرح چوب ، موکت و ...) اگر قصد تعویض کفپوش ساختمان را داشته باشید ، در صورت استفاده از سرامیک می بایست در انتخاب رنگ آن دقت زیادی شود، زیرا استفاده
  از رنگهای تیره در کف ، فضا را فشرده تر نشان میدهد . معمولا استفاده از رنگ های بسیار روشن مثل سفید نیز معایبی به همراه دارند ، یکی از معایب آن یکدست شدن فضا است که جهت برطرف کردن یکدستی آن می توان از یک قالیچه در زیر میز مبل استفاده کرد. یا اینکه در میان سرامیک ها طرح هایی با رنگهای متفاوت را بکار گرفت.در صورت استفاده از پارکت نیز میبایست نکات گفته شده را رعایت نمود و رنگهای روشن طرح چوب را انتخاب کرد.
    3. انتخاب مبلمان و نحوه قرار گیری
    انتخاب رنگ مبل اختیاری است اما استفاده از رنگهایی مثل کرم روشن و یا حتی سفید به زنده تر کردن فضا کمک بیشتری می نماید و فضا بزرگتر به نظر می آید. در مورد انتخاب طرح مبل بهتر است حتی المقدور مبل هایی با اشکال هندسی صلب و یا بدون منحنی انتخاب شود. در مورد نحوه چیدمان آن بهتر است مبلها را تقریبا" چسبیده به دیوار ها قرار داد علت انتخاب شکل بدون منحنی نیز این است که مبلها در کنار دیوار صاف ترکیب مناسبتری را ایجاد نمایند. حتی المقدور سعی کنید وسایل خانه را نزدیک به دیوارها قرار دهید تا از هدر رفتن کوچکترین فضاها نیز جلوگیری شود. اگر در جلوی پنجره ها از پرده های پارچه ای استفاده می کنید بهتر است رنگ آنها نیز روشن انتخاب شود
    4. نورپردازی
    نور نیز نقش مهمی را در زنده کردن فضا به عهده دارد . استفاده از نور مناسب و یکنواخت در آپارتمان خفگی محیط را از بین می برد ، البته استفاده از نور طبیعی بسیار مناسبتر است . در صورت ضعیف بودن نور طبیعی کمبود آن را با بکارگیری نور مصنوعی جبران نمایید. حتی المقدور از پرده های عمودی یا کرکره ای استفاده نکنید ، زیرا از ورود نور خورشید به داخل تا میزان زیادی جلوگیری می نمایند. پرده های پارچه ای یا توری بهترین انتخاب برای پنجره های آپارتمان محسوب میشوند. زیرا نور را به خوبی از خود عبور می دهند.استفاده از نور پردازی موضعی بر روی قاب ها و ... نیز باعث تحرک و ایجاد حرکت در فضا میشود.
    5. استفاده از طبیعت
    در ساختمانهای حیاط دار کمبود طبیعت بوسیله ایجاد باغچه در کناره های حیاط جبران میشود . اما برای جبران آن در آپارتمان میتوان از گلدانهای کوچک که در گوشه های فضا قرار می گیرند استفاده کرد . سعی کنید گلدانها را در کنار پنجره ها و یا تا جایی که امکان دارد در کنج دیو ارها قرار دهید ، زیرا معمولا" گوشه دیوار ها بدون استفاده می مانند.
   در مورد استفاده از طبیعت در طراحی داخلی سبک فنگ شویی در سراسر دنیا طرفداران بسیار زیادی دارد که شما می توانید برای داشتن اطلاعات بیشتری به سایت جامعه مجازی فنگ شویی ایران که همکاری نزدیکی با سایت خانه طراحی دارد مرجعه کرده و اطلاعات بسیار خوبی را ببینید .
     در نتیجه سعی کنید تا جایی که امکان دارد از رنگهای روشن در طراحی داخلی آپارتمان استفاده کنید . شاید این سئوال برایتان پیش آید که بکارگیری این همه رنگ روشن فضا را یکنواخت و سرد نمی کند؟ در جواب باید بگویم این هنر شماست که با استفاده از قابها ووسایل تزیینی کوچک با رنگ بندی متنوع فضا را جذاب تر نمایید؛ تاقچه ها، رف ها، ارسی ها، هشتی ها، حوض ها و باغچه ها تنها شماری از عناصر كالبدی طراحی داخلی در ایران هستند. روش معماران گذشته ایرانی در به كارگیری این عناصر، در راستای آن بوده تا از جذابیت فُرم كاسته شود و به غنای فضا افزوده گردد. این همان هندسه همراه با تزئینات است.
 
  به نظر می رسد طراحی داخلی در ایران، از یك سو در چنبره نوستالژیای تاقچه ها، رف ها و اُرسی های قدیم گرفتار مانده و از سوی دیگر به دكوراسیون و ابعاد دراماتیك و تزئینی فضاها تقلیل یافته است. با تمام اینها، طراحی داخلی فرآیندی است كه همزمان میبایست سویه های زیباشناختی و عملكردی را سامان دهد.
     طراحی داخلی یك ساختمان، داستانی است كه شخصیت اصلی آن خود انسان است؛ در این بین حضور او در این فضا چگونگی آن و ویژگی های فضایی كه انسان در آن قرار می گیرد، می تواند تداعی كننده اصولی باشد كه در ادامه ۷اصل از آنها را می خوانید:
   ۱ - نور را دریاب:
  نور عنصری است كه با آن دیدن اشیا ممكن می شود. نور می تواند ریتم خلاقانه ای به یك فضای داخلی ببخشد. بدون نور، نه فرم را احساس می توان كرد، نه رنگ را و نه بافت را. نورپردازی در یك فضای داخلی پیامدهای مهمی در بردارد. چه بسا نورپردازی مناسب یك فضا آن فضا را خوشامد و چشم نواز كند. نورپردازی در كنار ابعاد زیباشناختی، بعد عملكردی هم دارد. نور مناسب در طول شب در یك فضای داخلی می تواند حس محدود بودن یا ابهام و هراس را بر طرف كند. نور مناسب یك اتاق حتی می تواند چهره آدمی را گرم و صمیمی كند. به كمك نورپردازی می توان یك فضای داخلی را به جزایر نورانی متنوعی تبدیل كرد. پس، از باب مثال، غذاخوری باید نور ملایم و گرمی داشته باشد یا بهترین نورها برای حمام، منابع نوری كم ولتاژ هستند.
    ۲ - فرم را بشناس:
    فرم، توده فیزیكی یك شیء است كه سه بعدی بوده و وزن دارد. فرم معمولاً به پوسته بیرونی بنا نسبت داده می شود در حالی كه فضای داخلی هم فرم خاص خود را تشكیل می دهد. معمولاً فرم فضای داخلی تابعی از عوامل مختلف است. دسترسی ها و سیركولاسیون مهمترین این عوامل هستند. هر چند نمود فرم بیشتر در پوسته بیرونی یك بنا است با اینحال نمود بیرون و درون می تواند یك شكل نباشد.
    ۳ - فضا را احساس كن:
    فضا را محدوده در دسترس كاربران دانسته اند. در طراحی داخلی معمولاً استفاده مؤثر از فضا و ارتباط آن با محیط، مهم است. مسأله ای كه در رابطه با فضا مطرح می شود، رعایت ابعاد انسانی در طراحی داخلی است. از قرن ها پیش رویكرد عمده فیلسوفان و معماران به عنصر فضا، برجسته بوده است. در طی سال های اخیر هم ارتباط بین ابعاد انسانی با فضاهای داخلی به یكی از فاكتورهای مهم طراحی بدل شده كه از آن تحت عنوان ارگونومی یا كار پژوهی در دید كلی و اندام سنجی (Anthropometry) در دید جزئی، یاد می شود. در طراحی داخلی می بایست رابطه درسـت انسان با فضا تعریـف شود و ابعاد بدن انسان ها برای سهولت دسترسی های فضایی مد نظر قرار گیرد.
    ۴ - بافت را لمس كن:
    بافـت مشخصـه ای از یك شیء اسـت كه با لمس كـردن یا دیدن به چشـم می آید. بافت می تواند نرم یا خشن، كشیده یا برجسته، زبر یا مخملین و یا ابریشمی باشد. در طراحی داخلی پوسته ها و سطوح فضایی معمولاً بسته به عملكرد هر فضا تغییر می كند. چه بسا طراحی داخلی یك خانه نیازمند سطوحی نرم و منعطف باشد، اما فضای داخلی یك سینما چنین سطوحی را برنتابد.
    ۵ - شكل را بیازمای:
    شكل، خط بیرونی یك شیء را تشكیل می دهد. در معماری معمولاً شكل و فرم را با هم اشتباه می گیرند. شكل یا صورت معادله كلمه Shapeفرنگی است؛ در حالی كه فرم املای فارسی همان Formاست. معمولاً شكل ها یا طبیعی هستند یا غیـرقابل مشاهـده یا هندسی. در تركیب بندی یك فضا شكل اشیـا عامل تعیین كننده ای است. طراحان داخلی به كمك این عامل می توانند تركیبات بصری گوناگونی پدید آورند.
    ۶ - رنگ را در هم بیامیز:
    در تعریف رنگ آن را خاصیت بصری فرم دانسته اند. در حقیقت عنصر فرم از طریق رنگ معنا می یابد. رنگ در طراحی داخلی احساس آدمی را تحت تأثیر قرار داده و روی فرم تأكید می كند، ضمن آنكه رنگ، حس مقیاس را هم موجب می شود. كاربرد رنگ هم، از یك فضای داخلی به فضای دیگر فرق می كند و در كاربرد رنگ، توجه به خصلت های روانی آدمیان ضرورت تام دارد.
    ۷ - حجم را بشناس:
    حجم عنصر مهم طراحی داخلی است. در معماری سنتی ایران، شاهد فضاهای پر و خالی احجام معماری هستیم. مقرنس ها و
  گوشواره ها خود بخشی از احجام خالی هستند. در این معماری مسایل حجمی اهمیت زیادی دارد. ما فضای داخلی را به واسطه لایه بیرونی بنا درك می كنیم. این لایه بیرونی در حقیقت همان حجم كلی بناست. در معماری مدرن، معمار به انتزاع و جدایی پوسته یا حجم بنا از درون آن می اندیشد و این جاست كه دیوارها و سقف ها، فضایی تاكیدی ایجاد می كنند و خود را از قید و بندهای فضای داخل رها می كنند. این جا طراحی داخلی به مثابه یك سامان یا روش معمارانه مطرح می شود .

با تشکر - سیب 
برگرفته از : 
نوشته شده در تاریخ جمعه 27 خرداد 1390    | توسط: علی رضائی    | طبقه بندی: اصول معماری و نقشه کشی،     | نظرات( 0)
=================================================================== ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
مهم‌ترین نقش را در طراحی و دكوراسیون داخلی، رنگ‌ها بر عهده دارند. هر چیزی كه می‌بینیم دارای رنگ است. رنگ‌ها باعث می‌شوند چیزها را احساس كنیم به عبارتی می‌توان گفت...
لطفا جهت دانلود کل مطلب برروی قسمت دنبالک : سایت هم صدا کلیک کنید .
با تشکر - سیب 
نوشته شده در تاریخ جمعه 27 خرداد 1390    | توسط: علی رضائی    | طبقه بندی: اصول معماری و نقشه کشی،     | نظرات( 0)
=================================================================== ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
نحوه محاسبه تراکم بنا
در قوانین شهری 2 سطح طبقه وجود داره
 1 - سطح ناخالص : سطح ناخالص طبقه عبارت است از جمع مساحت طبقه با احتساب دیوار های خارجی و مشاعات
 2- سطح خالص طبقه : سطح خالص طبقه عبارت است از سطح ناخاص طبقه منهای تمام سطوح مشترک و مشاعات و دیوارها
 ضوابط مربوط به مصوبه ۳۲۹ (فروش تراكم ) اصلاح و در اجرای آن محدوده قانونی تهران به چهار پهنه تقسیم شده است :
 پهنه اول از حد شمالی محدوده قانونی تهران تا محور همت است كه در این قسمت به زمینی كه بیش از ۳۰۰ متر مربع و در عرض گذر ۱۲ متر باشد، تراكم ۱۸۰ درصد(چهار طبقه روی زیرزمین و یا چهار طبقه روی پیلوت و زیرزمین) تعلق می گیرد.
 پهنه دوم حد فاصل محورهای بزرگراه همت و خیابان انقلاب است كه در این قسمت به زمینی كه بیش از ۲۵۰ متر مربع و در عرض گذر ۱۰ متر باشدتراكم داده خواهد شد.
 پهنه سوم حد فاصل محورهای خیابان انقلاب و جاده ساوه و امتدادخیابان شوش است كه در این قسمت به زمینی كه بیش از ۲۰۰ متر مربع مساحت داشته و در عرض گذر ۸ متر باشد، تراكم تعلق خواهد گرفت .
 پهنه چهارم جنوب جاده ساوه و امتداد شوش تا حد جنوبی محدوده قانونی تهران در این قسمت زمینی كه بیش از ۱۵۰ متر مربع مساحت داشته باشد می تواند تراكم دریافت كند.
 تا تصویب طرح تفصیلی هرمنطقه ، تراكم مازاد بر ۱۲۰ درصد (حداكثر سه طبقه روی زیرزمین و یا سه طبقه روی پیلوت و زیر زمین) تاحداكثر ۶۰ درصد (كل تراكم ساختمانی حداكثر ۱۸۰ درصد است ) به صورت یك طبقه می تواند واگذار شود.
 به پیوست متن مصوبه طرح جامع شهر تهران در سال 1385 مشتمل بر گزارشات الحاقی ممهور به مهر شورای اسلامی شهر تهران به همراه حداكثر تراكم مجاز ساختمانی و تعداد طبقات در هر یك از پهنه ها جهت استفاده دوستان تقدیم می گردد
 سطح ناخالص كل بنا:عبارتست از مجموع كلیه بناهای موجود در ساختمان
 تراكم ساختمانی: عبارت است از نسبت سطح زیربنای ساختمان به كل مساحت زمین
 تراكم ناخالص مسكونی: تعداد جمعیت یك منطقه تقسیم بر مساحت كل زمین در آن منطقه
 تراكم خالص مسكونی: تعداد جمعیت یك منطقه تقسیم بر مساحت اراضی مسكونی در آن منطقه
 واحد مسكونی: عبارتست از كلیه ساختمانهایی كه برای سكونت افراد و یا خانوارها ساخته شده و شامل تراكم كم، متوسط، زیاد و بسیار زیاد می‌شود بدیهی است این واحدها دارای اطاق، آشپزخانه و سرویسهای لازم می‌باشند.
 واحدتجاری: عبارتست از كلیه ساختمان‌هایی كه برابر تبصره ذیل بند 24 ماده 55 قانون شهرداری به منظور كسب و پیشه و تجارت احداث گردیده و یا در آنها واحدهای صنفی تحت پوشش قانون نظام صنفی و یا واحدهای تابع قانون تجارت و یا قوانین خاص فعالیت داشته باشند.
 تبصره: ساختمان بانكها و مؤسسات مالی و اعتباری به صورت تجاری می‌باشند.
 واحد صنعتی:كلیه ساختمان‌هایی كه به منظور استفاده صنعتی و ایجاد كارگاه‌های صنعتی احداث شده و یا می‌شوند و دارای موافقت اصولی از مراجعی مانند وزارت جهاد كشاورزی، صنایع و معادن می‌باشند.
 واحد اداری:كلیه ساختمان‌های ادارات و سازمانهای دولتی و نهادهای انقلاب اسلامی و مراكز نظامی و انتظامی، بدیهی است سایر ساختمانهایی كه از تعاریف مسكونی، تجاری، صنعتی و نظامی خارج باشند مشمول تعریف واحد اداری می‌شوند.
 تبصره: مؤسسات دولتی و وابسته به دولت و نهادهای انقلاب اسلامی مشروط به اینكه با اصول بازرگانی اداره شده ومشمول پرداخت مالیات باشند از نظر پرداخت عوارض، تجاری محسوب می‌گردند. بدیهی است در صورت داشتن یكی از شروط فوق عوارض بصورت اداری محاسبه خواهد شد.
 مجتمع مسكونی:به ساختمانی اطلاق می‌گردد كه بیش از دو طبقه و پیلوت یا زیرزمین بوده و ضابطه طرح تفصیلی آن بیش از 2متر باشد كه در آن چند خانوار زندگی می‌كند و دارای ورودی و فضاهای عمومی مشترك بین ساكنین می‌باشد.
 پیلوت:به قسمتی از ساختمان هم سطح گذر كه بصورت فضایی شامل ستونها و بدون دیوارهای جداكننده گفته می‌شود كه فاصله زیر سقف آن از گذر 20/2 متر باشد.
 
 قیمت منطقه‌بندی:عبارت است از آخرین ارزش معاملاتی زمین كه ملاك عمل اداره امور اقتصادی و دارایی می‌باشد كه در اجرای ماده 64 قانون مالیاتهای مستقیم تعیین و ابلاغ می‌گردد.
 در تعیین قیمت منطقه‌ای، ملاك عرض معبر تعریف شده در طرح تفصیلی و آیین‌نامه گذربندی می‌باشد.
 نیم طبقه تجاری:بالكنهای داخلی واحدهای تجاری اعم از اینكه دسترسی آن از داخل واحد تجاری در نظر گرفته و یا از دسترسی مستقل استفاده شود به عنوان نیم طبقه تجاری تلقی می‌گردد. اگر نیم طبقه تجاری دارای راه دسترسی از واحد تجاری باشد جزء تراكم محسوب نمی‌شود و چنانچه دارای راه دسترسی مستقل باشد جزء تراكم محسوب خواهد شد.
 چنانچه واحد تجاری به هر میزان دارای اختلاف سطح باشد نیم طبقه محسوب نشده و تمام سطح جزء تراكم محاسبه می‌گردد.
 مجتمع تجاری:‌ عبارتست از مجموعه واحدهای تجاری و دفاتر كار در یك مالكیت با تعداد ده واحد و بیشتر كه دارای ورودی یا ورودیها و فضای عمومی مشترك و در ارتباط با یكدیگر می‌باشند.
 بالكن روباز:به پیش‌آمدگی‌هائی اطلاق می‌شود كه دارای عرض 60 سانتی‌متر یا بیشتر باشد و حداقل از یك طرف به فضای باز مجاورت داشته باشد.
 دفتر كار: به آن دسته از فضاهایی اطلاق می‌شود كه عملكرد فعالیت دفتری اعم از دفاتر شركتهای ساختمانی- بازرگانی- مهندسی- اسناد رسمی- نمایندگیها و كارخانجات داشته باشند.

نظرات شما عزیزان:

شومل خوشمل و خانوم خونه
ساعت20:34---5 دی 1392
دوست عزيز لطفا به وبلاگ ما سر بزن
پست ويژه گذاشتمممم......
تولد عشقم نزديکه (5 دي) بياييد تبريک بگيد.....
شومل خوشمل...


نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





: مرتبه
[ سه شنبه 3 آبان 1390برچسب:, ] [ 11:40 ] [ یاشار ]
درباره وبلاگ

سلام من یاشار کریمی هستم از اینکه به وب من اومدین کمال تشکر رو دارم و امیدوارم که بتونید از مطالبش استفاده کنید در ضمن خوشحال ميشم اگه خواسته هاتون رو بگيد تا براتون بزارم . نظر یادتون نره ، راستي قسمت نظرات چند روزيه مشكل پيدا كرده اگه خواستين مي تونين مقالات عمراني يا معماري رو كه مي خواين به صورت پيامك يا تماس به من بگين... خوشحال ميشم با تشکر ياش 09393434245
امکانات وب
وب سايت حقوقدانان جوان ايران
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 12
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 14
بازدید ماه : 14
بازدید کل : 10371
تعداد مطالب : 24
تعداد نظرات : 10
تعداد آنلاین : 1